Categories
Artikler

Når får babyen min tenner?

Livet som nybakte foreldre byr på mange nye opplevelser og spørsmål. Utviklingen går i radig fart, og det fører til en rekke spørsmål. Når får for eksempel babyen min tenner? Utviklingen er forskjellig for alle og det er ikke noe fasitsvar på hva som er normalt. Men for de aller fleste vil utviklingen av tenner hos baby skje rundt 6-8 måneder.

Når kan jeg forvente at babyen får tenner?

Det er mange tegn man skal være obs på, og det kan være lett å bli usikker på hva man skal se etter. Tegnene på at din baby får tenner kan starte en stund før tennene bryter ut. For de fleste babyer begynner tannutviklingen ved 6 til 8 måneder, men dette er veldig individuelt. For noen kan symptomene på tannutvikling begynne allerede to måneder før, mens for andre gjør det ikke det. 

Hvordan ser det ut når baby får tenner?

Det er mange symptomer som viser seg når utviklingen av tenner begynner hos tenner. Men hvordan ser det egentlig ut når babyen min får tenner? Det første tegnet er for mange at babyen begynner å sikle mye mer. I tillegg kan babyen få behov for å gnage på gjenstander, og mange opplever at babyen gråter mer enn vanlig. 

Når tennene begynner å vokse frem vil man som regel også se at gommene begynner å bli hovne. 

Hva kan man gjøre når baby får tenner?

Mange blir bekymret når babyen begynner å få tenner, da det virker som et ubehag for den lille. Så hva kan man egentlig gjøre for å hindre dette?

  • Prøv å gni med klut eller finger på gommene dersom de er såre
  • La babyen bruke en bitering for tyggemotstand
  • Bruk kaldt vann eller mat for avkjøling 

Det er med andre ord en rekke ting man kan prøve for å dempe plagene til babyen.