Categories
Artikler

Originale og populære jentenavn

Venter du en liten jente? Det kan være utrolig vanskelig å finne det helt rette jentenavnet. Man er redd for å velge feil, og er usikker på om det passer. Men vår erfaring sier at hvis man har funnet et navn man liker, så passer det som regel veldig bra på den lille nye. det finnes mange gode måter man kan få inspirasjon til å finne jentenavn på – og vi gir deg tipsene her. 

Fine jentenavn i mange former

Det er mange måter man kan finne det helt rette, fine jentenavnet på. Det kan være du ønsker et langt jentenavn, eller finne de flotte korte jentenavnene. Kanskje du kan starte med å se på populære jentenavn? Hvert år blir det lagt ut lister over de mest populære jentenavnene, og det er noe mange bruker som inspirasjon. 

Eller kanskje du ønsker å finne de mer sjeldne jentenavn? Det finnes utrolig mange fine og sjeldne jentenavn som kanskje har blitt glemt. Eksempler på dette er Alvilda, Maigunn, Julianne og mange flere. Her er det bare å surfe på nett gjennom gamle, uvanlige og spesielle jentenavn. 

Jentenavn med bestemte forbokstaver

Eller kanskje dere har en bokstav dere vil holde dere til? Det kan være fordi dere har bestemt dere for en bokstav, at dere ønsker at barnet skal ha samme forbokstav som et søsken? Man kan derfor lage seg lister over dette, som for eksempel: 

  • Jentenavn på A: Anna, Amalie, Autora og Anette
  • Jentenavn på M: Mari, Malin, Marit og Marie
  • Jentenavn på B: Bjørg, Benedicte, Birgit og Beate
  • Jentenavn på L: Linn, Lillian, Lene og Liv
  • Jentenavn på T: Tuva, Therese, Trine eller Tone

Trender på jentenavn vender tilbake 

Trendene for jentenavn er alltid under endring. Etter en periode hvor man har sett til utlandet en lang periode kan man se at en rekke engelske jentenavn har kommet til Norge. Eksempler på dette er Olivia, Emily, Sophie og Ella. Men de siste årene har denne trenden sakte men sikkert begynt å snu litt igjen. Det ser vi med at Nora og Emma er de mest populære jentenavnene de siste årene. 

Trender har det med å vende tilbake, og det gjelder også for jentenavn. I tillegg til at vi har begynt å se en økning i norske jentenavn den siste tiden, kommer også gamle trender som norrøne jentenavn og bibelske jentenavn tilbake for fullt. 

Eksempler på bibelske jentenavn er Anna, Elise, Elisabeth, Agnes eller Leah. Går man enda lenger tilbake i tid, ser vi de norrøne jentenavnene. Vi har for alvor omfavnet de klassiske nordiske og norrøne jentenavnene igjen de siste årene. Eksempler på norrøne og norske jentenavn som har fått en oppsving er Frøya, Edda og Idun. 

For mange vil det hjelpe å ha en ide av hva slags jentenavn man er på jakt etter. Skal det være et engelsk eller nordisk jentenavn, kort eller langt – liker du noen bestemte bokstaver? Uansett hva du velger kommer du til å elske navnet når du ser hvor godt det passer på ditt kjære barn.